Elektroizolacijska traka crna 10m Elektroizolacijske trake elektroizolacijska traka

specijalizirano elektrotehničko poduzeće

SKU: 31.37.20

Elektroizolacijska traka crna 10m

PVC elektroizolacijska traka GLOBE samogasiva, 10m, žuto-zelena izolir traka

Izolirka 0.15mm x 15mm x 10m

0,92 uklj. PDV

Podijeli

Više o proizvodu

Elektroizolacijska traka: primjena i namjene

Elektroizolacijska traka, preciznije PVC elektroizolacijska traka, najčešće poznata kao izolirka ili izolir traka, ima široku primjenu u raznim područjima, posebno u elektrotehnici i građevinarstvu. Neke od glavnih namjena elektroizolacijske trake uključuju:
  • Izolacija električnih vodiča i spojeva: Osigurava zaštitu od kratkog spoja i sprječava slučajni kontakt s električnim vodovima.
  • Popravci oštećenih kabela: Pruža privremeno ili trajno rješenje za izolaciju oštećenih ili ogoljenih kabela.
  • Obilježavanje vodiča i kabela: Različite boje elektroizolacijske trake koriste se za označavanje vodiča radi lakše identifikacije i organizacije.
  • Zaštita od vlage i korozije: Štiti električne spojeve od vlage, prašine i drugih vanjskih utjecaja koji mogu uzrokovati koroziju.
  • Sveobuhvatna mehanička zaštita: Pruža dodatnu otpornost na habanje, rezove i druga mehanička oštećenja.
  • Omotavanje kabelskih svežnjeva: Pomaže u organizaciji i grupiranju više kabela zajedno, što olakšava održavanje i smanjuje nered.
Elektroizolacijska traka je ključan alat za svakog električara, tehničara i kućnog majstora zbog svoje svestranosti i pouzdanosti u osiguravanju sigurnih i organiziranih električnih instalacija. Izolirka, izolir traka, elektroizolacijska traka   IEC EN60454-3-1-6/F-PVCP/90